Inspiratie & Tips

Zomer tip

Net als je huid, heeft ook je haar voldoende bescherming nodig tegen de zonnestralen. Diegenen die geen fan zijn van een hoedje op hun hoofd rond te lopen er zijn producten die echt je haar gaan hydrateren. In mijn kapsalon raad ik mijn klanten voor dat ze op vakantie gaan als eerst hun hydraterende shampoo in hun koffer te stoppen. Shampoos voor gekleurd haar bevatten UV filters en beschermen het haar tegen de zonnestralen. Om te zorgen dat alle resten van chloor en zout uit je haar verwijderd worden tijdens de vakantie adviseer ik een voedende leave-in product met UV filter.

Je kan je haar en hoofdhuid extra beschermen met een lotion die je aanbrengt op je hoofdhuid zonder uit te spoelen. Zorg maar dat het een water-wear product is om verkleuringen voor te zijn. Vaak zien we dat mensen last hebben van verbrande hoofdhuid omdat je daar natuurlijk geen gewone zonnebrandcrème kan aanbrengen. Gelukkig zijn er nu veel merk producten op de markt om je hoofdhuid te beschermen zonder een vuile look te geven. Indien je gekleurde coupe toch verkleurd is, kan je een deep-cleanser gebruiken. Steek je haar in een hoge knot boven op, dat is niet alleen hip maar hiermee bescherm je alle haar dat binnenin de knot zit. 

Het is wetenschappelijk bewezen dat het haar echt sneller groeit in de zomer. Zelfs 2 keer zoveel als in de winter! Zonlicht stimuleert de aanmaak van vitamine D welke de haargroei stimuleert.

Wil je aan het einde van de zomer dus lang en goedverzorgd haar? Geef het haar de beste haarverzorging juist in de zomer.

Zo… is je koffer klaar vergeet niet je olaplex 3 en zonnebril , hup lekker op vakantie?

Tips voor langer en verzorgd haar

  • Was je haar niet te vaak… en spoel de shampoo met koeler water uit.
  • Gooi alle producten met silicone de deur uit
  • Gebruik dagelijks sulfaat en parabeenvrije olie in je haar
  • Geef je zelf elke dag een hoofdhuid massage (of laat het iemand doen)
  • Was je haar met milde reinigers
  • Knip regelmatig de dode puntjes van je haar af. Minimaal eens per 2 maanden.
  • Stap over op een natuurlijke borstel, is niet echt diervriendelijk, maar maakt een enorm verschil voor je haar.